Livet her

Fortuna fik forfærdelig start i Champions League

Fortuna Hjørring tabte 0-2 til Fiorentina i det første af to Champions League-opgør

13. september 2018 kl. 10:15
FODBOLD: Fortuna Hjørring skulle forsøge at skabe sig det bedst mulige udgangspunkt, da de mødte Fiorentina på udebane i det første opgør af to i 1/16-finalerne i Champions League. En sejr eller i hvert fald et udebanemål stod højt på ønskelisten, men Fortuna fik i stedet et nederlag på 0-2 med hjem til Danmark.
Hjemmebaneholdet kom hurtigt foran i kampen. Efter bare ni minutter fik angriberen Ilaria Mauro sendt en afslutning afsted fra kanten af feltet, der gik ind bag Hannah Seabert i Fortuna-målet. Ikke den start, hjørringenserne havde håbet på.
I løbet af det første kvarter havde Fiorentina flere farlige afslutninger, og Fortuna-forsvaret havde svært ved at gardere sig mod det hårde pres, der blev lagt for dagen af italienerne.
Fortuna Hjørring kom dog bedre med som kampens skred frem. Efter 19 minutter fik Karen Holmgaard snydt Fiorentina-keeperen med et hovedstød efter et hjørnespark, men der stod en italiensk forsvarsspiller klar til at redde bolden inde på stregen. Fortuna kom ikke frem til flere nævneværdigt store chancer inden pausen, og dermed var det hjemmeholdet, der kunne være mest tilfredse med første halvleg.
Fortuna Hjørring kom ud efter pausen med ny energi. Efter et par gode sekvenser fik Tamires tilkæmpet sig et frispark. Sara Holmgaard tog chancen og skød direkte, men skuddet fløj lige over mål.
Fiorentina ville dog gøre tingene endnu værre for Fortuna. En flot kontra ender med en afslutning af Alia Guagni. Hannah Seabert for dog reddet skuddet i første omgang, men en fremstormende Ilaria Mauro opsnappede returbolden, og gjorde sig selv til dobbelt målscorer. 2-0 til hjemmeholdet efter 62 minutter.
Efter 70 minutter kom Fortunas nyindindkøbte finne Sanni Franssi på banen. Hun fik chancen for at pynte på resultatet efter 80 minutter, men Fiorentinas målmand var der, da det gjaldt, og reddede afslutningen.
Kampen endte 2-0, og dermed kan Fortuna Hjørring se frem til en svær opgave i returopgøret 26. september.