Arkivfoto: Claus Søndberg

Hjørringteam i semifinalen efter straffesparksdrama

Historisk sejr - Hjørring Futsal Klub i semifinalen for første gang

15. marts 2021 kl. 12:00

HJØRRING: Søndag eftermiddag kunne Hjørring Futsal Klub skrive klubhistorie, da man efter et sandt drama, der sluttede i straffesparkskonkurrence, trak det længste strå imod gæsterne fra Albertslund.

Kampen søndag eftermiddag havde ALT og havde i den grad fortjent en fyldt Park Vendia. Både Albertslund og Hjørring Futsal Klub leverede to gedigne præstationer, der med garanti underholdt de mange tilskuere, der så med på streamen.

Hjørring Futsal Klub har sendt følgende referat:

Det hele startede med et Hjørring-hold, der kom ud som lyn og torden. Selvom hallen var tom for tilskuere, var det alligevel tydeligt at mærke, at hjemmebanefordelen spillede ind. Den fantastiske Hjørring-start blev belønnet efter blot 3 minutter, hvor tilbagevendte Arfan tippede en bold frem til Ruben Winther, der tog den ned med brystet og sikkert satte føringsmålet i til 1-0.

Efter 7 minutters spil var der regulær ”Pin-ball” foran Albertslund-målet, hvor Casper Knudsen dukkede op efter en masse klumpspil og med en stiv tå bragte HFK foran med 2-0.

Med to minutter igen af første halvleg kunne Ruben Winther afslutte et flot opspil - og med endnu en tå bragte han HFK foran med tre. Og vi kan afsløre, at det ikke var det sidste man fik at se til Ruben denne søndag.

Med 30 sekunder igen lykkedes det Albertslund at passere en velspillende William Rams i HFK-buret, da Bilal El-Ouaz med et flot mål gav Albertslund en god afslutning frem mod pausen.

I 2. halvleg fortsatte Hjørring fra 1. halvelg, og Mads Philip Thomsen kunne - lidt heldigt - bringe HFK yderligere i front efter godt forarbejde af Ruben Winther.

Albertslund tog konsekvensen af dette og tog målmanden ud, og tog Tim Wiese ind i stedet. Her formåede gæsterne at fastholde bolden, men manglede det sidste for at komme igennem HFK-defensiven. I stedet udnyttede anfører Søren Vangsted en Albertslund-fejl og kunne sætte bolden i et tomt mål. 5-1 til Hjørring Futsal Klub.

Herefter fik Albertslund held med deres overtalsspil og først kunne Bilal El-Ouaz og siden Michael Christensen bringe spænding tilbage i opgøret, da der med 5 minutter igen pludselig stod 5-3. Minuttet efter punkterede Ruben Winther dog det sidste håb, da han kunne fuldende sit hattrick og bringe HFK foran 6-3.

Dette betød, at det voldsomt intense og underholdende skulle ud i forlænget spilletid med stillingen 0-0.

De 2x5 minutter startede bedst for Albertslund, der ved Kristian Sørensen kunne bringe sig foran 1-0. Denne stilling holdt helt til pausen af den forlængede spilletid.

Derfor var det nu Hjørring Futsal Klubs tur til at gå i overtal, hvor William Rams blev hevet med frem fra målet. Forløsningen kom med 50 sekunder igen, da den tilbagevendte landsholdsspiller Arfan kunne lægge den i mellem benene på Albertslund-keeperen.

Dramaet ville ingen ende tage og de to fantastiske kvartfinaleopgør skulle nu afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her startede Adam Kücükkartal ud, men William Rams i HFK-buret havde luret Albertslunds-profilen og kunne dermed give Hjørring en fantastisk start.

Ruben Winther forsatte sin pragt kamp og bragte HFK foran 1-0 inden både Mads Philip Thomsen og Casper Flyvholm scorede på holdenes andet spark.

Herefter fik William Rams en hovedrolle, da han først scorede på Hjørring Futsal Klubs tredje spark, inden han i buret pillede Waleed Saeed og Albertslunds tredje spark.

Derfor kunne anfører Søren Vangsted afgøre det hele, men brændte HFKs fjerde spark og da Diego Rodriguez samtidig scorede for Albertslund var der spænding tilbage inden holdenes femte spark.

Her gjorde Arfan Habibi dog kort proces, da landsholdsspilleren kunne sparke HFK videre til semifinalen til stor forløsning for hele klubben. Efter to mislykkedes forsøg på at spille sig videre fra kvartfinalen i både 2019 og 2020, var glæden ved, at 2021 endelig var året ikke til at tage fejl af.

I semifinalen møder HFK de tredobbelte danske mestre fra Futsal Gentofe, der nærmest udelukkende består af landsholdsspillere. Her bliver det første opgør spillet i næste weekend.