FODBOLD: Der var på forhånd blæst til angreb i Fortuna-lejren, som efter 0-2 på udebane i Firenze var nødt til at satse fremad i banen, hvis de skulle indfri drømmen om videre avancement fra Champions League 1/16-finalen mod Fiorentina. En modstander nordjyderne tidligere har danset europæisk kinddans med. Sidste år ekspederede selvsamme italienerne nemlig Fortuna ud af Champions League.
Det var dog lidt som om, at den grønstribede offensiv mistede slagkraften i den stive, nordjyske aftenkuling før pausen.
Andet end et par små, sporadiske, fremadrettede spjæt og en enkelt brændt direktørchance fra Emma Snerle blev det i hvert fald ikke til. Anderledes kynisk var Fiorentina på den sidste tredjedel af banen.
Allerede efter et kvarters spil udnyttede gæsterne et forsvarskiks fra Fortuna Hjørrings Luna Gewitz, som snublede i en tilbagelægning og gav italienernes Lana Clelland et løb helt alene direkte ned i hovedet på hjemmeholdets keeper Hannah Seabert. Det udnyttede Clelland klinisk og bragte gæsterne foran 1-0. Selvsamme Clelland skulle allerede ti minutter senere gøre ondt værre.
På en lang bold i dybden endte Fortuna-forsvaret med at reagere og ikke agere, hvilket gav italienerne en ny en-mod-en situation med Hannah Seabert. Den forvaltede skotske Clelland efter samme opskrift og sendte gæsterne på 2-0.
Så hed det altså ikke længere, at man kunne nøjes med 2-0 og traske sig videre efter forlænget spilletid. Nu skulle Fortuna frem, score fem gange og - hvad værre var - holde gæsterne fra levere blafrende netmasker.
En comebackmission man ikke lykkedes med i Hjørring. For selvom der var mere offensivt spræl i cheftræner Carrie Kvetons tropper i anden halvleg, manglede finessen foran netmaskerne og hjemmeholdet tabte derfor 0-2.
Dermed forlader Fortuna Hjørring den fornemmeste europæiske klubturnering ved at tabe samlet 0-4 over to kampe. Og altså for andet år i træk med italienske Fiorentina i rollen som bøddel.